mandag den 7. januar 2013

Alt om Manchester United



Den engelske fodboldklub Manchester United hører til blandt den øverste top indenfor penge og fodbold. Manchester United er den mest værdifulde fodboldklub i verden og en af de klubber med flest fans og tilhængere i verden.
Manchester United har en lang historie der starter tilbage i 1878 i noget der kan sammenlignes med firmafodbold herhjemme. Dengang i England hørte Manchester U. til et jernbanefirma og spillede derfor mod andre fodboldhold fra andre jernebanefirmaer. Der gik cirka 10 år så begyndte Manchester United at spille i egentlige ligaer og dermed var starten gået for et af fodboldhistoriens største klub navne. I mere end 100 år har Manchester ligget i toppen af international fodbold.
Holdet har vundet 19 mesterskaber, 4 liga cup titler og ikke mindre end 11 FA cup titler. Rekorder i målscorer, indtjening, tilskuerantal, mesterskabstitler, cuptitler og legendariske trænere har gjort Manchester United til et af de mest kendte brands i verden. Klubbens logo og farver har skiftet gennem tiderne og idag er det kun en lille del af logoet som oprindeligt var Manchester byvåben, men tilbage er kun skibet med sejl.


Bedste målscorer i hele Manchester Uniteds historie er Bobby Charlton der spillede på det legendariske hold 1956-1973 og nåede op på 249 ud af 758 kampe. I nyere tid er det Wayne Rooney med 175 scoringer og som stadig spiller på holdet, der har flest mål i kassen.
Cristiano Ronaldo har, da han spillede for Manchester, som den eneste modtaget Den Europæiske Gyldne Støvle med sine 31 mål.
David Beckham er en anden spiller der uden tvivl har bidraget til at brande Manchester United. Med en titel som UEFA årets klubfodboldspiller og utallige historier i den engelske sensationspresse er det en spiller der huskes for sin indsats i Manchester U.

Nuværende spillere på Manchester Holdet er:

De Gea
Rafael
Evra
Jones
Ferdinand
Evans
Valencia
Anderson
Rooney
Giggs
Smaling
Lindegaard
Hernandez
Vidic
Carrick
Nani
Young
Welbeck
van Persie
Henriquez
Scholes
Cleverley
Fletcher
Powell
Kagawa
Macheda
Buttner
Bebe
Keane
Amos
Johnstone

Og med den meste succesfulde manager nogensinde i Manchester Uniteds historie, sir Alex Ferguson, er det sikkert ikke det sidste fodboldmesterskab de har vundet.

Det er ikke så få bøger der er forfattet om denne ikoniske verdensklub Manchester United, men et par stykker vil jeg gerne fremhæve som læseværdige:

Manchester United- historien om The Red Devils

Giganternes skuldre - en fortælling om Manchester United

engelsk sproget bøger kan bestemt anbefales:

My Manchester United years Bobby Charlton

Manchester United - i dybden


Bredt udvalg af engelske bøger om Manchester U.








Kildemateriale:
Manhester United site







Ingen kommentarer:

Send en kommentar